دریافت مجوز رسمی فروش خدمات و محصولات با کسب اینماد
اگر کسبوکار کوچک و یا نوپایی را راهاندازی کردهاید و مایلید فروش محصولات و خدمات خود را به کمک دنیای آنلاین (فضای مجازی) رونق ببخشید، حتماً شنیدهاید که نیاز به دریافت پروانه کسبی به نام نماد اعتماد الکترونیکی دارید که بیشتر با نام اختصاریای نماد شناخته میشود. موبولیان در این مقاله، تمام مراحل دریافت اینماد را با تصاویر سایت رسمی نماد اعتماد الکترونیکی، گردآوری کرده تا بتوانید با صرف کمترین روز کاری، این کار را با موفقیت به پایان رسانید. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
- معرفی نماد اعتماد الکترونیکی
- چه کسبوکارهایی به اینماد نیاز دارند؟
- چک لیست الزامات دریافت اینماد
- مراحل دریافت اینماد
- هزینه دریافت اینماد چقدر است؟
- جزئیات نهایی از مراحل اخذ ای نماد
معرفی نماد اعتماد الکترونیکی
اولین بار، نماد اعتماد الکترونیکی، در سال 1388، و از سوی وزارت بازرگانی سابق برای اعتبار بخشیدن به وبسایتها، معرفی شد. بهاینترتیب، این نماد، به تمام کسبوکارهای مجازی (کسبوکارهای اینترنتی و موبایلی) اعطا میشود که توانستهاند، هویت و صلاحیت خود را در سازمان نماد اعتماد الکترونیکی به اثبات برسانند.
با کمک این روش، انجام کارهای غیرقانونی و کلاهبرداریهای وبسایتهای فروشگاهی و خدماتی، به حداقل ممکن میرسد و مشتریان با خیالی آسودهتر میتوانند از وبسایتها و مراجع محبوب خود، اقدام به خرید و دریافت خدمت کنند.
بنابراین اگر شما نیز مایل به فعالیت در دنیای آنلاین هستید، باید به سراغ انجام مراحل دریافت اینماد بروید.
اخطار مهم: جایگذاری عکس نماد در وبسایتها، قبل از اخذ قانونی آن، به معنی جعل علامت دولتی است و مجازات کیفری در بر دارد.
آیا هر کسبوکاری نیاز به دریافت اینماد دارد؟
بهطورکلی، کسبوکارهایی که فقط در حال ارائه اطلاعات و خبررسانی هستند، به این نشان نیازی ندارند، اما حوزههای اشاره شده در فهرست زیر، دریافت اینماد را باید در مراحل کاری خود قرار دهند:
- صاحب کسبوکارهای کوچکی که اقدام به فروش و یا ارائه خدمت بهصورت آنلاین (موبایل و یا وبسایت) کردهاند.
- کسبوکارهایی که در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای مجاز، اقدام به فروش و ارائه خدمت میکنند.
- اتباع خارجی که دارای پروانه معتبر کار هستند و کد فراگیر اتباع و شرکتهای خارجی را از سازمان امور مالیاتی دریافت کردهاند.
- متقاضیان دولتی (وبسایتهایی که به دستگاهها و نهادهای دولتی و ملی متعلق است).
- اشخاص حقیقی که کسبوکار خود را راهاندازی کردهاند.
مدت اعتبار نماد اعتماد الکترونیکی چقدر است؟
مدت اعتبار اینمادی که برای وبسایتتان، دریافت میکنید، فقط یک سال است و پسازآن، باید آن را بهصورت سالانه تمدید کنید. در هر بار تمدید نیز، وبسایت شما، بهصورت مجدد از سوی سامانه نماد اعتماد الکترونیکی، مورد ارزیابی قرار میگیرد.
چک لیست الزامات دریافت اینماد
همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره کردیم، انجام تمام مراحل دریافت اینماد، کاری یکروزه و حتی کمتر است، اما بهشرط آنکه، موارد ضروری آن را از قبل آماده کرده باشید. فهرست این موارد بهصورت چک لیست در ادامه آورده شده است:
اگر یک متقاضی حقیقی هستید:
1. تصویر پروانه و یا مجوز فعالیت
2. اسناد هویتی فرد متقاضی (شناسنامه، کارت ملی، مدرک تحصیلی و وضعیت نظاموظیفه)
اگر متقاضی حقوقی (تجاری و یا غیرتجاری) هستید:
1. تصویر آگهی روزنامه رسمی
2. تصویر اصل اساسنامه
3. آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
4. آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئتمدیره (در صورت وجود)
5. آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت (در صورت وجود)
6. تصویر پروانه و یا مجوز فعالیت
شرایط متقاضیان دولتی:
تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه: این نامه تعلق وبسایت به دستگاه دولتی را نشان میدهد و درعینحال، در متن نامه، باید نماینده معرفیشده، نیز مشخص شده باشد.
مراحل دریافت اینماد
حالا نوبت بررسی مراحل دریافت اینماد است. با ثبت موفقیتآمیز در هر مرحله، به مرحله بعد وارد خواهید شد. در ادامه تلاش شده، مراحل دریافت اینماد با تصاویر رسمی سامانه، توضیح داده شود:
- ثبتنام در سایت نماد اعتماد الکترونیکی: وبسایت دریافت اینماد، https://enamad.ir است که با ورود به بخش https://reg.enamad.ir/Panel میتوانید تکمیل مراحل ثبتنام ای نماد را آغاز کنید.
همانطور که در شکل زیر میبینید، ابتدا باید در سامانه ثبتنام کنید تا بتوانید با نام کاربری خود به آن ورود پیدا کنید.
برای ثبتنام و دریافت نام کاربری، وضعیت “شخصیت حقیقی” را انتخاب کنید و ردیفهای مربوط به آن را که شامل اطلاعات هویتی است، پرکنید. لینک فعالسازی به ایمیل ثبتشده شما ارسال میشود و پس از فعال کردن لینک، میتوانید به سراغ کارهای دریافت ای نماد در سایت مربوطه بروید.
- تکمیل اطلاعات هویتی: اولین مرحله پس از دریافت نام کاربری، تکمیل اطلاعات است که در شکل زیر نشان داده شده است:، تمامی گزینههای ستارهدار را تکمیل کنید و درنهایت اطلاعات را ذخیره کنید.
درصورتیکه اطلاعات را بهدرستی و بهطور کامل ثبت کرده باشید، پیام ثبت موفقیتآمیز اطلاعات برای شما نشان داده خواهد شد.
- همچنین باید تصویر صفحه اول شناسنامه، کارت ملی و وضعیت نظاموظیفه را در وبسایت ای نماد بارگذاری کنید.
- شماره تلفن همراه موردنظر را ثبت کنید و کد ارسالی به تلفن همراه خود را برای شمارهای که در وبسایت نمایش داده شده، پیامک کنید.
- همین فرایند بدون ارسال پیامک به تلفن ثابت شما نیز باید انجام شود.
- افزودن اطلاعات کسبوکار: در این مرحله باید اطلاعات کسبوکار خود را به صورتی که در شکل زیر میبینید، وارد کنید.
ابتدا، نوع فعالیت را غیر صنفی انتخاب کنید و درصورتیکه کارشناس اینماد، با بررسی وبسایت شما، آن را در دسته فعالیتهای صنفی قرار داد، نوع فعالیت را به صنفی تغییر دهید.
- همچنین باید آدرس ادارهکنندگان کسبوکار را اضافه کنید. ثبت دقیق این آدرس نیز الزامی است.
- دریافت تأییدیه فنی: در بخش کسبوکار، مرحلهای به نام مدیریت کسبوکار وجود دارد که در آن باید تأییدیه فنی دریافت کنید.
انجام یکی از مراحل نشان داده شده در بخش تأییدیه فنی، به معنی آن است که شما دسترسی مجازی به وبسایت معرفی شده دارید.
- تکمیل فرم نظرسنجی: همانطور که در شکل میبینید، نوبت به پر کردن فرم نظرسنجی میرسد. اطلاعات را کامل کرده و روی ذخیره مطالب، کلیک کنید.
- احراز اطلاعات کسبوکار: این مرحله از دریافت ای نماد، شامل سه بخش احراز ایمیل کسبوکار، احراز تلفن کسبوکار و احراز آدرس کسبوکار است که انجام هر سه مورد هم اجباری است.
- بررسی چک لیست الزامات نماد اعتماد: در این مرحله، میتوانید تمامی مدارک را به کارشناس ارسال کنید: پس با زدن کلید “ارسال پرونده جهت بررسی کارشناس”، گزینه بررسی چک لیست الزامات نماد اعتماد نمایش داده میشود که بهتر است قبل از فشار دادن نهایی دکه، یکبار مراحل انجام شده را چک کنید تا مشکلی در ارائه مدارک نداشته باشید. چراکه بعد از ارسال مدارک، دیگر نمیتوانید آنها را تغییر و یا ویرایش کنید.
- تعهد الکترونیکی: اگر مدارک ارسالی شما کامل بود (معمولاً، چند روز کاری زمان نیاز دارد)، در پنل کاربری شما، بخشی به نام تعهد الکترونیکی باز میشود که باید آن را دریافت کنید، در دفترخانهای آن را بهصورت کپی برابر اصل امضا کنید و به کد پستی 6385-14155 ارسال کنید.
اعطای نماد: بعد از اتمام این مراحل، نماد اعتماد الکترونیکی بهصورت کدی به شما اعطا خواهد شد که میتوانید آن را در پنل کاربری خود دریافت کنید.
- درج کد مجوز روی سایت: شرایط درج کد مجوز در وبسایت پس از دریافت آن، بهخوبی در پنل کاربری توضیح داده شده و متناسب با آن، کارشناس وبسایت شما میتواند آن را در وبسایت قرار دهد.
اینماد ستارهدار چه ویژگیهایی دارد؟
یکی از ویژگیهای نماد اعتماد الکترونیکی که به انواع کسبوکارها اعطا میشود، وجود و یا عدم حضور ستاره در آن است. در ادامه شرایط دریافت اینماد و ستارههای آن توضیح داده شده است:
نماد اعتماد بدون ستاره
دربیانی ساده، همینکه بتوانید مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی را که ملزم به رعایت ملزومات و ارائه مستندانی است، پشت سر بگذارید، به معنی دریافت اینماد و یا همان نماد اعتماد الکترونیکی بدون ستاره خواهد بود.
نماد الکترونیکی تکستاره
برای دریافت اینماد تکستاره، موارد زیر از سوی مرکز ارائهکننده اینماد بررسی میشود و در صورت صحت و درستی همگی این موارد، نماد الکترونیکی تکستاره، به شرکت درخواستکننده صادر خواهد گردید.
- راستی آزمایی آدرس و شماره تماس محل فعالیتی که برای کسبوکار اینترنتی در وبسایت سامانه درج کردهاید.
- ارزیابی وبسایت فروشگاهی و یا ارائهدهنده خدمات جهت محتوای وبسایت:
- کالا و خدمات ارائهشده، نباید فاقد مجوز باشند و یا بهصورت غیرقانونی به فروش برسند
- تصاویر و تبلیغات وبسایت، نباید مغایر با شئون اسلامی باشد.
- اگر وبسایت بخش خصوصی هستید، نباید آرم دولتی در سایت استفاده کرده باشید.
- ارزیابی وبسایت فروشگاهی و یا ارائهدهنده خدمات جهت فرایند فروش و ارائه خدمت:
- ثبت مشخصات فنی، قیمت کالا و خدمات عرضهشده در وبسایت
- اعلام هزینهها در هنگام انتخاب کالا و یا خدمت بهصورت آنلاین
- ارائه پیشفاکتور قبل از ثبت نهایی برای خرید
- ارائه و یا ارسال کد رهگیری به خریدار بعد از اتمام فرایند خرید
- ارزیابی استاندارد صفحات سایت
- آگاهیبخش مخاطبین و مشتریها از اطلاعات هویتی مالک فروشگاه از طریق ایجاد صفحه درباره ما در سایت
- ارائه تمامی مجوزهای دریافتی در بخشی از سایت (در بخش درباره ما، بهتر است).
- ارائه اطلاعات کامل تماس به همراه آدرس فروشگاه، در صفحه تماس با ما
- مشخص کردن و ثبت مقررات استفاده از کالاها و خدمات
- ارسال کلیه مدارک بارگذاری شده پرونده به همراه فرم تعهدنامه که همگی در یکی از دفاتر اسناد رسمی، ثبت گردیده است.
نماد اعتماد الکترونیکی دوستاره
نماد اعتماد الکترونیکی یک ستاره، با رعایت تمامی الزامات اشاره شده دارد و اگر میخواهید ستاره دوم را نیز در نشان اینماد خود کسب کنید، باید به سراغ دریافت گواهی امنیتی ssl در وبسایت خود باشید.
گواهی امنیتی SSL (Secure Sockets Layer)، پروتکلی با استانداردهای وب است که اطلاعات کاربر و وبسایت را بهصورت کد شده مبادله میکند و بهاینترتیب، این اطلاعات قابل بازیابی نخواهند بود. بهعبارتیدیگر استفاده از پروتکل https باعث میشود که امنیت محتوای سایتهای اینترنتی افزایش پیدا کند.
هزینه دریافت اینماد چقدر است؟
هزینه دریافت اینماد، 175 هزار تومان است.
نکات مهم قبل از انجام مراحل دریافت ای نماد
- برای انجام مراحل اینماد، میتوانید از هر مرورگری که روی کامپیوتر و یا موبایل خود دارید، استفاده کنید.
- از یک نام کاربری و گذرواژه تستی برای ورود به وبسایت استفاده کنید: این موضوع زمانی اهمیت پیدا میکند که کاربران وبسایت شما برای خرید در وبسایت نیاز به ایجاد نام کاربری و گذرواژه داشته باشند.
- بعدازآنکه همه مراحل را تکمیل کردید و هیچ اخطاری را به رنگ قرمز در انجام مراحل مشاهده نکردید، حتماً گزینه ارسال پرونده را بزنید تا مدارک شما بهطور کامل به کارشناس مربوطه برای بررسی ارسال شود. در غیر این صورت، شما کار را ناقص انجام دادهاید.
امیدواریم با خواندن این مقاله، بتوانید، با صرف کمترین زمان، تمام مراحل دریافت ای نماد را انجام دهید و با خیالی آسوده به سراغ رونق کسبوکار خود بروید.